Skip to content
Menu

Alumínium nyílászárók

REISO, EGY AJTÓ AZ ABLAKOK VILÁGÁBA

Kiviteli lehetőségek

MB-70 | MB70-HI | MB-SR50N

MB-70 Optimális hőszigetelésű ajtó és ablakrendszer

 

Az MB-70 egy korszerű alumínium rendszer, amely hő- és hangszigetelést igénylő kültéri építési beépítések pl. különböző típusú ablakok, ajtók, szélfogók, vitrinek és térkonstrukciók kivitelezésére használható.

A rendszer profiljainak háromkamrás felépítésük van. Az ablak profildarabok beépítési mélysége: 70 mm (tok), 79 mm (szárny), az ajtó esetében pedig: 70 mm és 70 mm. A tok és a szárny profildarab értékei kívülről – az ablak bezárt állapotában egysíkú hatást keltenek, míg az ajtó esetében a szárny és a keret összesimult felület hatását keltik. A profilok alakjának köszönhetően karcsú és ellenálló ablak illetve ajtó szerkezetek hozhatók létre. Az MB-70 rendszerben lehetőség van MB-70US „rejtett szárnyú” és MB-70 Industrial ablakok elkészítésére is, amely tökéletesen alkalmas az ipari műemlékek felújítására.

Alumínium nyílászárók

MB-70HI Megnövelt hőszigetelésű ajtó- és ablakrendszer

Válaszul a kiváló, megnövelt hőszigetelésű építőipari termékek iránt folyamatosan növekvő igényekre, kidolgoztuk az MB-70HI, MB-70US HI hőhídmentes ajtó-ablak rendszereket valamint az MB-70CW HI ablakrendszeren alapuló függönyfalat. Ezek konstrukciója a bevált, kibővített és népszerű MB-70, MB-70US és MB-70CW rendszereken alapul.

A fentebbi rendszerek kereteinek hőszigetelése jelentősen nagyobb, mint az alapul vett rendszerek kereteié. Az MB-70HI rendszer konstrukciójában az Uf együttható az alkalmazott profiloktól és kiegészítőiktől függően 1,0-tól 2,3 W/(m2K).

A fokozott hőszigetelést a hőhídmentes alumíniumprofilok összekapcsolásával létrejött központi szigetelő kamrában elhelyezett különleges hőszigetelő anyagokkal éri el. A töltőanyagok hőátbocsátási együtthatójának értéke alacsony, ennek köszönhetően csökken a kamrán átjutó hő. A szigetelőanyag központi elhelyezkedése a hőáramlást és a hősugárzást is korlátozza.

A MB-70HI rendszer ajtói és ablakai az alapul vett rendszerhez hasonlóan felhasználhatók egyéni beépítésre csakúgy, mint az alumíniumhomlokzatokon, amennyiben pedig oszlopos-favázas falak kiegészítéseképpen használják, a legmegfelelőbb a megnövelt hőszigetelésű MB-SR50N HI+ rendszerrel való összekapcsolása.

Alumínium nyílászárók

MB-SR50N Könnyűszerkezetes fal

A rendszer függő és üvegezett típusú, könnyű sík függönyfalak valamint tetők, felülvilágítók és más szerkezetek kivitelezésére szolgál. 

A bordák formája dekoratív homlokzatok építését teszi lehetővé a keskeny, látható elválasztó vonalakkal, amely egyidejűleg biztosítja a szerkezet tartósságát és ellenálló képességét. A MB-SR50 rendszerre jellemző 2,5 mm sugárban lekerekített alkotóelemek a MB-SR50N rendszerben ún. éles szélekre lett lecserélve. Ez a változtatás alapvetően befolyásolja a szerkezet kinézetét – a használt profilformák széles kínálata lehetővé teszi az olyan bordák és keresztrudak kiválasztását, melyek felülete egységes hatást nyújt a homlokzat belső oldalán. Ennek köszönhetően az üvegezett építmény összefüggő rácsnak tűnik. Ez ugyanakkor az épület más elemeivel, így a belső falakkal és álmennyezetekkel való esztétikus és pontos kapcsolódást is megkönnyíti.

További jellemzője a MB-SR50N rendszernek az ablakbordák (65 mm-től 325 mm-ig) és keresztfák (5 mm-től 189,5 mm-ig) széles választéka, valamint a kiegészítők és kapcsolóelemek modern kivitelezései. Ezek az előnyök nagyobb megterhelést bírnak el: a fix homlokzatok moduljainak kitöltése elérheti a 1100 kg-ig terjedő súlyt. A MB-SR50N szabad kezet ad a homlokzatot támogató pontok tervezésében, a széles üvegezési tartomány pedig lehetővé teszi a nagyméretű üvegek és a kettős üvegezésű egységet alkotó kétkamrás ablaküvegek használatát.

A HPVC szigetelőanyagból és EPDM-ből készült formázott ablakmenti tömítésekből készült folyamatos hőhídmentes szigetelés használatával el lehet érni a hőszigetelés megfelelő mértékét és minimumra csökkenteni az alumíniumrészeken a páralecsapódást.

A MB-SR50N rendszer kinézeti változatai hasonlóan a korábbi, ismert bordázott homlokzatokhoz a következők: PL (ún. függőleges és vízszintes vonal, ahol ki vannak emelve a vízszintes vagy függőleges felosztások) valamint az EFEKT típusú félstrukturális homlokzat. Különösen figyelemre méltó az emelt hőszigetelésű verzió, a MB-SR50N HI, amelyben speciális kétkomponensű szigetelőanyagokat használtak.

Alumínium nyílászárók
Alumínium nyílászárók

A MB-SR50N rendszerben a homlokzatokba különbözőféle ablakokat és ajtókat lehet beépíteni, többek között a kifejezetten homlokzatokhoz rendeltetett ablakokat: a bukóablakokat és tetőablakokat. Különösen hatásos a homlokzatba integrált ablakok használata, melyek a MB-SR50 IW-n alapulnak.

A keresztrudas-ablakpárkányos homlokzatok az égésálló anyagok, mint az ásványgyapot és gipszkarton lapok réteges felépítésének köszönhetően az Aluprof többi homlokzati rendszeréhez hasonlóan, az építménytől függően az EI30 és EI60 tűzállósági osztályba sorolhatók.

A vízszintes és függőleges metszetében is tört falak építéséhez speciális fedőprofilokat és megfelelően formált szorító- és fedőbetéteket használtak, ami azt eredményezi, hogy nincs korlátozva az épület térbeli testének formája valamint megszűnteti a kötelező speciális sarkos elemek használatát.

A MB-SR50N rendszeren alapuló függőleges homlokzatok megfelelnek a Harmonizált Európai Szabványok „PN-EN 13830 Függönyfalak – termékszabvány”-nak.

E rendszer alapján betörésgátló szerkezeteket is ki lehet alakítani.