Menu

Fa nyílászárók

REISO, EGY AJTÓ AZ ABLAKOK VILÁGÁBA

Reiso Therm 88-78-69

A fa alapanyagú nyílászárók a természetességének és melegségének köszönhetően még mindig az egyik legfelkapottabb termékünk. A fa sokoldaúságának köszönhetően bármilyen egyedi elképzelést meg tudunk valósítani. Magas minősége és ezáltal a hosszú élettartama miatt, kitűnő választás lehet hiszen nem csak harmóniát hanem látványos megjelenést is biztosít. Általában magas minőségű bororvi és luc fenyből készítjük termékeinket, de rendelhető tölgy, meranti, okumé és akár duo holz kialakításban is. A fának köszönhetően kiváló a nyílászáró hang és hőszigetelése amihez a fokozott hőszigetelt üvegezési is hozzájárul.

A fa szerkezetű nyílászárókat több szerkezeti  kialakításban készítjük el az épület energia igényeit figyelembe véve. Ezek lehetnek 69 mm-es profil vastagságúak amibe két rétegű üvegezést építünk be. 

A 78-88-as szerkezeti vastagságú termékek már három rétegű üvegezést kapnak. Így hőszigetelő képességük kiemelkedővé válik. 

Reiso Therm Rusztik

Egyre többen választják azt, hogy régi stílusú házaikat, lakásaikat, pincéiket felújítják, átalakítják. Ezen kívül rengeteg olyan épület van ami műemlékvédelem alatt áll. Ezekbe az épületekbe a rusztikus vagy kapcsolt gerébtokos profil rendszert ajánljuk. Ezeknek a termékeknek a gyártásánál szigorú szabályokat kell követnünk és az épületben a nyílászárókat úgy kialakítanunk kívülről, mintha semmilyen felújítás nem történt volna az épületen, viszont belülről ennek ellenére a legmodernebb technológiákat építjük a termékeinkbe. Ezek az ablakok a régi idők eleganciáját, szépségét és kidolgozottságát idézik. Ennél a terméknél is az alapanyag a legmagasabb minőségű fából készül ami lehet akár luc,borovi, vörösfenyő vagy tölgy. Viszont ahhoz,hogy ez a termék valóban olyan legyen mint annak idején az eredeti nyílászáró a szín nagyon befolyásoló tényező lehet. A jelenlegi technológiának köszönhetően a meglévő nyílászáró színét akár szín spektrométerrel is be lehet vizsgálni így az eredeti színnek a tökéletes összetételét is megállapíthatjuk. Ennek köszönhetően a vadonatúj termék színe és kialakítása pontosan olyan lesz mint az elöregedett, régi de védett testvére.  

Reiso Therm kapcsolt gerébtokos

Ezek a szerkezetek a régmúltban voltak hagyományos és mindennapos kialakítások. Jelenlegi technológia mellett sok esetben a műemlék megvédése miatt másolásra kerülnek. Van amikor teljes egészében a meglévő szerkezet kialakítását és diszítő elemeit méretezve készítjük el az új nyílászárókat. Van mikor lehetőség nyílik a szerkezet belső oldalon lévő szárnyainak a hang, szél és hőszigetelésének javítására is.

Manapság sok helyre készítünk modernizált kapcsolt gerébtokos nyílászárókat, miután az eredeti fa szerkezetű ablakok sok esetben akár több száz év napi használat után már nem megbízhatóan védik az épületeket.