Skip to content
Menu

Fa nyílászárók

REISO, EGY AJTÓ AZ ABLAKOK VILÁGÁBA

Reiso Therm 88-78-69

A fa alapanyagú nyílászáróink a természetes hatásuknak és melegérzetüknek köszönhetően az egyik legnépszerűbb termékkategóriánkat képezik. Mivel a fa egy könnyen megmunkálható, sokoldalú alapanyag, így az egyedi elképzelések megvalósításának csak a képzelet szabhat határt. Magas minősége és ezáltal hosszú élettartama miatt kitűnő választásnak bizonyul, hiszen nemcsak időtálló megoldást, hanem harmóniát és látványos megjelenést is biztosít. A nyílászárók gyártása folyamán előszeretettel alkalmazzuk prémium nívója miatt a borovi- és lucfenyőt, ám ezek mellett a termékek rendelhetők tölgy, meranti, okumé vagy akár duo holz kivitelezésben is. Mindezen tulajdonságok mellett nem lehet elfeledni a fa nyílászárók kiváló a nyílászáró hang- és hőszigetelése, amihez a fokozott hőszigetelt üvegezés is hozzájárul.

A fa szerkezetű nyílászárókat több szerkezeti kialakításban készítjük el az épület energiaigényeit figyelembevéve. A 69 mm-es profil vastagságú nyílászáróba kétrétegű üvegezést építünk be, míg a 77 és 87 mm-es  szerkezeti vastagságú termékek már három rétegű üvegezést kapnak, ezzel garantálva hőszigetelő képességük kiemelkedő mértékét.

Reiso Therm Rusztik

Rusztikus hatást keltő termékcsaládunk kitűnő választás régi stílusú házak, lakások, pincék vagy esetlegesen műemlékvédelem alatt álló épületek felújítása esetén. Ezekbe az épületekbe a rusztikus vagy kapcsolt gerébtokos profilrendszer azért bizonyul a legjobb döntésnek, mivel a legmodernebb technológiát alkalmazzuk, miközben az épület külső látszatát megőrizzük, minden szigorú szabály megtartása mellett. Ezek az ablakok a régi idők eleganciáját, szépségét és kidolgozottságát idézik. Alapanyagként a kimagasló minőségű lucfenyőt, borovi- és vörösfenyőt vagy tölgyfát alkalmazzuk. Pontosan tudjuk, hogy ilyen esetekben az eredeti szín megőrzésének is hatalmas jelentősége van, éppen ezért a modern technológia lehetőségeit kihasználva állapítjuk meg a meglévő nyílászáró színösszetételét. Így egy spektrométeres felmérést követően a vadonatúj termék színe és kialakítása pontosan olyan lesz, mint egykori elődjéé.

Reiso Therm kapcsolt gerébtokos

Ezek a szerkezetek a régmúltban közkedvelt kialakításnak számítottak és nagy népszerűségnek örvendtek. Éppen ezért van jelenleg is nagy igény a modernizált, kapcsolt gerébtokos kivitelezésre, hiszen az eredeti, fa szerkezetű ablakok sok esetben már nem tudnak megbízható védelmet biztosítani az épületnek. A jelenlegi technológiai lehetőségek mellett sok esetben a műemlék védelme érdekében a nyílászárók másolásra kerülnek. Ilyen esetekben gyakori, hogy a stílus megőrzéséért teljes egészében a meglévő szerkezet kialakítását és díszítőelemeit méretezve készítjük el az új nyílászárókat. Ilyenkor a szerkezet belső oldalon lévő szárnyainak hang-, szél- és hőszigetelésének javítására is hangsúlyt fektetünk.