Skip to content
Menu

Roletták és szalagfüggönyök

REISO, EGY AJTÓ AZ ABLAKOK VILÁGÁBA

Roletták

A roletta napjaink egyik legnépszerűbb és legrégebb óta forgalomban lévő belső árnyékolója. Esztétikai megjelenését a textília színeinek a  gazdagsága illetve a textília anyagának struktúrája határozza meg. A textíliák tekintetében megkülönböztetünk a hagyományos vásznak mellett fényáteresztő és fényzáró anyagokat is egyaránt, amelyek a színskála legkülönbözőbb színeiben érhetők el. A roletták szinte minden nyílászáró típusra – legyen ez standard ablak, tetőtéri ablak, egyedi formájú ablak – egyaránt könnyen felszerelhetők. Készülhetnek tokozott nélküli illetve tokozott kivitelben, kezelhetőség szempontjából megkülönböztetünk kézi működtetésűeket /rugós, gyöngyláncos/ illetve automatizált működtetésűeket /motorizáltakat/.

Roletták és szalagfüggönyök

Textil roletták

A belső, textil roletták a legnépszerűbb árnyékoló megoldások közé tartoznak, amelyeket nem csak középületekben, de a lakásépítésben is szívesen használnak. Tekintettel a praktikus jellegére, egyre gyakrabban sikerrel szorítják ki a hagyományosan alkalmazott sötétítőket vagy függönyöket.

A textil roletták előnye, hogy nem csak az intenzív benapozás ellen védi a belső teret, hanem illetéktelen személyek kíváncsi tekintete ellen is. A textil roletták alkalmazása hatékony akadályt jelent a külső fény behatolása ellen a helyiségbe. Megszünteti a fény visszaverődését a számítógép monitorjáról vagy a televíziókészülékről.

Ezek a termékek nagyszerűen egyesítik magukban a funkcionális esztétikai értékeket. Megfelelően megválasztott szövet esetén elegáns kiegészítő is lehet, ami minden belső térnek egyedülálló jelleget kölcsönöz.

Az Aluprof cég által tervezett textil roletta rendszereket egyszerre jellemző az egyszerűség és az elegancia. A rendszerek konstrukciója és a gondosan kidolgozott részletek miatt a roletták modern dizájnnal rendelkeznek. Az átgondolt beépítési megoldás lehetővé teszi, hogy a rendszereket gyorsan és roncsolás mentesen lehessen felszerelni.

Roletták és szalagfüggönyök

Szalagfüggönyök

Az irodák és bankok egyik legideálisabb belső árnyékolója a szalagfüggöny, melynek előnye, hogy billenő, bukó és ferde ablakok árnyékolására valamint térelválasztására is kiválóan alkalmazható. Az árnyékoló a gyöngylánc segítségével könnyen kezelhető, a lamellák elfordításával szabályozhatja a beáramló fény mennyiségét, melynek köszönhetően kellemes hangulatot varázsolhat helységeibe. A lamellák széles színválasztéka mellett különböző lamellaszélességet is választhatunk. A karnisok legtöbb esetben a mennyezetre vagy az oldalfalra, a padlóval párhuzamosan kerülnek felszerelésre. A háromszög alakú nyílászárók esetében a karnist úgy kell elhelyeznünk, hogy az a padló vonalához képest egy adott szöget zárjon be.

Roletták és szalagfüggönyök