Skip to content
Menu

Szúnyoghálók

REISO, EGY AJTÓ AZ ABLAKOK VILÁGÁBA

Nyáron a legkellemesebb este hangulatát is tönkre teheti az asztal körül keringő szúnyogok felhője. Ebben az esetben ideális megoldás a szúnyogháló alkalmazása. A szúnyoghálók praktikus és egyszerű védelmet jelentenek a rovarokkal szemben. Az Aluprof cég ajánlatában három keretes szúnyogháló rendszer található: fix, nyitható és elhúzható. A nagy választéknak köszönhetően mindenfajta ablakhoz, és minden funkciójú helyiséghez meg tudjuk választani a megfelelő szúnyoghálót.

A szúnyogháló szerkezete lehetővé teszi az egyszerű felszerelést az ablak és ajtóprofilokra. Az MRO nyitható szúnyogháló kitűnően beválik erkélyajtók esetében. Azokban a helyiségekben, ahol állandó védelemre van szükségünk, mint pl. a hálószobában, fürdőszobában vagy a gyerekszobában, jó megoldás lehet a fix keretes MRS szúnyogháló beépítése. Tekintettel a tényre, hogy az alumínium nyílászárók egyre nagyobb szerepet játszanak az iroda- és kereskedelemi épületekben, de a lakóépületeknél is, úgy döntöttünk, hogy a fix szúnyoghálóinkat hozzá kell igazítani az egy síkba záródó alumínium ablakokhoz. Az MRSZ rendszer semmilyen módon nem korlátozza az ablak funkcionalitását. Amennyiben kijárnak a teraszra, ideális megoldás az MRP elhúzható szúnyoghálók alkalmazása. A konyhában viszont kitűnően beválik a feltekeredő MZN szúnyogháló, amelynek előnye, hogy bármikor be lehet csukni, és ki lehet nyitni. Ezt bizonyára értékelik az anyukák, akik szeretnék ellenőrizni, hogy az udvaron játszó gyermek biztonságban van-e. Ezt bizonyára értékelik a mamák, akik szeretnék ellenőrizni, hogy az udvaron játszó gyermek biztonságban van-e. Az Aluprof SA cég ajánlatában újdonság az MZH rolós szúnyogháló, ami a speciális beakasztó horognak köszönhetően kitűnően beválik tetőablakoknál. Az MPH pliszé szúnyogháló az Aluprof egyik legújabb fejlesztése. Azzal a céllal lett tervezve, hogy maximális helykihasználtság mellett a legoptimálisabb felület kihasználtságot érhessük el. Ez a megoldás már elérhető az MPH DUAL verzióban is, kétszárnyú variánsként, lefutó nélküli, sarok szúnyogháló kivitelezésének lehetőségével, valamint az MPH HARMONY VERTI-ben, ablak és tetőablak nyílászárókra történő ráépítéshez.

Szúnyoghálók

MPH HARMONY pliszés szúnyogháló

Az MPH pliszés szúnyogháló rendszert mindenek előtt a helytakarékosságra gondolva tervezték. A termék kitűnően használható teraszajtóknál, valamint balkon beugrókban, ahol a szélesség elérheti a 4 métert is. A termék jellemzője a hozzá használt speciális, pliszés háló, ami bezáráskor harmonikává csukódik össze, és eltűnik az oldalsó profilban. Így a szúnyogháló kis helyet foglal el, ami lehetővé teszi a felület optimális kihasználását. És ami fontos, semmilyen mértékben nem rontja az ajtó funkcionalitását, és nem korlátozza a kilátást sem. Az Aluprof cég megoldásának fő előnye, hogy a szúnyoghálót vezető zsinórok mindegyikének külön lehet szabályozni a feszességét, ami garantálja a stabil fekvését. 

Szúnyoghálók

Az MPH rendszer jellemzője, hogy kivételesen simán lehet elhúzni, ami miatt a szúnyogháló használata rendkívül egyszerű és nem igényel nagy erőkifejtést. Ezen kívül a szúnyogháló felépítése lehetővé teszi, hogy bármilyen helyzetben meg lehessen állítani. Ennek a megoldásnak az előnye alacsony küszöb is, ami semmilyen módon nem akadályozza a szabad átjárást. A rendszer szerkezete extrudált alumíniumból készült, ami biztosítja az időjárás hatásaival szembeni tartósságát, és lehetővé teszi, hogy tetszőleges RAL színre le lehessen lakkozni. A Harmony pliszés szúnyoghálót olyan módon tervezték, hogy ütközés mentesen együtt tudjon működni az Aluprof redőnyrendszerekkel, amelyekben PPMO 53 lefutót alkalmaztak.

MRP elhúzható szúnyogháló rendszer

Az elhúzható szúnyogháló rendszer védi a helyiség belsejét a rovarokkal szemben, és nagy, üvegezett felületeken, teraszokon és télikertekben használják. A szúnyogháló szárnya a felső és alsó futósín között mozog. Az alsó részbe kerül beépítésre egy állítható mechanikájú futógörgő, ami lehetővé teszi a szárnyak pontos beállítását a sínek mindegyikénél. A toldóprofilnak köszönhetően a további stabilitás biztosítható, és lehetőség van nagyobb méretű szárnyak kialakítására is.

A keret és a sínek modern külalakú, extrudált alumínium idomból készülnek, a kopásnak és az időjárási tényezőknek fokozottan ellenálló bevonattal. A szúnyogháló fő profiljának alakja szükségtelenné teszi plusz fogantyúk alkalmazását. A keret és a szárny belső sarokidomok segítségével van összeerősítve. A szúnyoghálót akár háromsoros elrendezésben is össze lehet állítani.

Szúnyoghálók

MRO nyitható szúnyogháló rendszer

A nyitható keretes szúnyogháló rendszer kitűnően védi a helyiséget a rovaroktól, ugyanakkor kitűnően együttműködik az erkélyajtókkal. A szúnyogháló keretét össze lehet kötni belső, sajtolható vagy csavarozható alumínium sarokidomokkal. A toldóprofiloknak köszönhetően lehetőség van nagyobb méretű szárnyak kivitelezésére is.

A keret profilja erős, extrudált alumínium idomból készült, modern, lekerekített formában, ami kitűnően illik a jelenleg alkalmazott ajtókeretekhez.

Szúnyoghálók

MZH rolós szúnyoghaló rendszer tetőablakokhoz

Az MHZ feltekeredő szúnyogháló rendszer egy modern és nagyon funkcionális, főként tetőablakokra szánt megoldás. 

A szúnyogháló szerkezete extrudált alumíniumból készül, és főként az MZN rendszer alkotóelemein alapszik. Így lehetővé válik záróléc és a lefutók kombinált használata, amelyeket ideálisan hozzáillesztettek a megtervezett horgos akasztóhoz. Az innovatív megoldásnak köszönhetően az alsó záróléccel és az akasztóval vonalmentén zárni lehet a belső oldal felöl a tetőablakokban. Továbbá a horog átgondolt szerkezete lehetővé teszi a záróléc be- és kiakasztását, ami miatt a szúnyogháló használata rendkívül egyszerű és nem igényel nagy erőkifejtést. Ezen kívül a horog biztosítja a szúnyogháló alsó részének vonalmenti tömítettségét, ami szükségtelenné teszi további tömítés használatát.

Az ajánlott rendszer rendkívül sokoldalú, mivel használható függőleges ablakokon is. A rendszer lefutósínje keretként is kialakítható, ennek köszönhetően az MHZ szúnyoghálót akkor is be lehet építeni, ha az ablakot párkánnyal látták el, ami megakadályozza, hogy közvetlenül az ablakkeretre lehessen telepíteni. Ez a megoldás könnyebben hozzáférhetővé teszi a zárólécet, és megkönnyíti a horog beakasztását.

MZN rolós szúnyogháló rendszer

A független, rolós szúnyogháló rendszer egy kitűnő és rendkívül jól záró megoldás, ami bármelyik pillanatban nyitható és zárható, és kiválóan védi a belső teret a rovaroktól. A szúnyogháló szerkezete (tok, lefutók, alsó záróléc) extrudált alumíniumból készül, ami biztosítja a tartósságát és teherbírását sok évre. A speciális akasztónak köszönhetően szabályozhatjuk a háló záródásának magasságát. A rendszer felszerelése a felső kávára rendkívül gyors és egyszerű, amit az alumínium bepattintó lemez tesz lehetővé, ami kérhető a tok színére porszórva is. Ezen kívül lehetőség van fék használatára, aminek köszönhetően az alsó zárólécet zajtalanul siklik fel a tokhoz. A rendszer rendkívül praktikus, főként hogy az Aluprof ajánlatában található többi szúnyogháló rendszer elemeit használja fel a költséghatékonyság miatt.

Az MZN egy rendkívül esztétikus és modern megoldás, ami a kis toknak köszönhetően minden kávába kitűnően beillik.

Szúnyoghálók
Szúnyoghálók