Menu

Szúnyogháló – A zavartalan nyári esték támogatója

Ahogy egyre jobban melegszik az idő, egyre inkább jelennek meg a kellemetlen kis rovarok, melyek a nap bármely szakában megzavarhatják életünket. A legrövidebb szellőztetés után is, szinte biztos egy-két légy, vagy poloska jelenléte a lakásban, a forró nyári estéken pedig a hűsítő szellőztetés elképzelhetetlen valamilyen rovar elleni védekezés nélkül.

Ha az ember nem akar saját magára- és környezetére káros anyagokkal teli aeroszolos sprayket, vagy gyertyákat alkalmazni, és nem is feltétlenül pusztítaná el ezeket az élőlényeket, akkor a legoptimálisabb megoldás minden esetben a szúnyog-, ill. rovarhálók alkalmazása.
Ezek a termékek nem csak a rovarokat tartják távol otthonunktól, de egyúttal a széllel szálló apró szennyeződések, virágszirmok, tollpihék, falevelek stb. bejutása ellen is védenek.

Szerkezetüket tekintve több fajtája létezik a szúnyoghálóknak is. Ezeknek a típusoknak a megismerésével, valamint a saját nyílászáróink- és igényeink ismeretében hamar ki is választhatjuk a számunkra legmegfelelőbbet.

 

Rolós szúnyogháló

Ez a feltekerhető szúnyogháló rendszer az egyik legelterjedtebb és közkedveltebb típus, ha ablakok hálózásáról van szó. Könnyen felszerelhető szinte minden redőny nélküliablaktípusra, sőt ez a legjobb megoldás tetőtéri ablakokra is. Használata is egyszerű és könnyed, ezért olyan helyiségekbe ajánljuk, ahol az ablakhasználat elég gyakori.

Nyitható szúnyogháló

Ez a típus egy keretes szúnyogháló rendszer, mely a nyílászárókhoz hasonlóan zsanérokkal van ellátva, melyek segítségével könnyedén nyithatjuk. A megfelelő záródásért a beépített rugók, illetve mágnesek felelnek.
Ezzel már nagyobb méretű nyílásokat tudunk lefedni, pl. bejárati ajtók vagy egyszárnyú erkélyajtókhoz ideális.

Elhúzható vagy toló szúnyogháló

Mivel ennél a fajta rendszernél a szúnyogháló két sín közt oldalirányba mozog, így helytakarékos, és a profiloknak köszönhetően sokkal nagyobb felületekre, stabilan alkalmazható, mint a nyitható változat.
Létezik dupla- és háromsoros változatban is, így még nagyobb nyílásokat védhetünk le vele.
Elsősorban tolóajtókhoz és kétszárnyú erkélyajtókhoz ajánljuk.

Pliszés szúnyogháló

Hasonlóan a toló szúnyoghálóhoz, ez a rendszer is a nagyobb felületek lefedésére lett megalkotva. Összecsukáskor harmonikaformába hajtódik össze a háló, ami egy oldalfali profilba besüllyeszthető, így helytakarékosabb megoldás lehet. A harmonika kialakításnak köszönhetően nagyobb stabilitást is kap, ezáltal egy igazán időtálló megoldás, ami nem utolsó sorban könnyen és egyszerűen kezelhető.