Menu

Alu-fa nyílászárók – Megbízhatóság és tartósság!

Manapság egyre jobban elterjedt nyílászáró fajta a fa nyílászáró külső alumínium borítással. Ez a két anyag kombinációja tökéletes megoldás lehet, ha otthonunkban egy meleg, természetközeli hatású ablakot, ajtót szeretnénk, de ugyanakkor a tartósság és a külső hatásokkal szembeni ellenállóság is a cél.

Ahogy a fából készült változatoknál, az alu-fa ablakok és ajtók felhasználási területe is nagyon széles.
Sokan talán azért ódzkodnak az ilyen típusú nyílászárók vásárlásától, mert félnek attól, hogy nem lehet megvalósítani az elképzeléseiket, ha nem szabvány ablak, ill. ajtóról van szó. Pedig a modern technológiának és különböző profiloknak köszönhetően már egyedi és különleges formák is megvalósíthatók.

Kivitelezésüket tekintve lehetnek egy-, vagy többszárnyú változatok, nyitható, illetve tolószárnyas kialakítás, egyenes, vagy íves forma, osztott vagy álosztott szerkezetűek.

Nyithatóságuk szempontjából az összes típusban legyártható, fix, nyíló, bukó, bukó-nyíló stb.  Ezeket a nyithatósági típusokat egy korábbi blogunkban már részleteztük.
https://reiso.hu/ablaktipusok-nyithatosaguk-alapjan/

A sokféle forma és kialakításon kívül a számos jó tulajdonságuknak köszönhetően választják egyre többen ezt a fajta nyílászárót.

A külső alumínium borítás révén, ezek az ajtók és ablakok rendkívül időtállók. Időjárás- és ütésállók, és kiváló hő- és hangszigetelők.
Nem követel nagy erőfeszítéseket a karbantartásuk, az alapvető odafigyelésen és tisztításon kívül szinte semmilyen egyéb munkálatokat nem igényelnek.

A technológia előrehaladásának köszönhetően az alumínium felület ma már számos egyedi színben elérhető. Már ebben sem kell kompromisszumot kötnünk, teljes mértékben beilleszthetjük otthonunk belső és külső stílusába ezeket az alu-fa nyílászárókat.

Egyedi árajánlat kérésével kapcsolatban keresd bizalommal kollégánkat!